Kusadasi

Kusadasi

KusadasiKusadasi is een aan de Egeïsche zee grenzende stad en enorm gegroeid de laatste 30 jaar. Het vakantieresort is populair bij de reisbureaus uit heel Europa. Van een populatie van 6.000 inwoners in de jaren 70, naar een  inwoneraantal van 50.000 nu. Een groot deel van deze bewoners is te danken aan de toeristen industrie en alleen hier in de zomer. Alle cruise schepen die langs de Egeische eilanden varen stoppen in Kusdasi, omdat het dicht bij Efeze en andere antieke steden ligt. Kusadasi is een goede basis voor de ontdekking van Efeze en andere oude steden als Priene en Didyma.

Kusadasi havenAl zijn er niet veel historische plekken in Kusadasi zelf, toch is de stad populair om haar vele hotels, restaurants, soevenier en kleden winkels en het bruisende nachtleven. Het district van Kale heeft een paar oude traditionele huizen en smalle straten, en geeft een indicatie van hoe de stad vroeger was. Het bekendste strand is Ladies beach, 2.5 km ten zuiden van de stad, gedomineerd door grote hotels en erg druk in de zomer. Daarnaast zijn er nog veel kleine zandstranden verder naar het zuiden.

Dichtbij de stad ligt het meest bekende onderdeel van Kusadasi, namelijk het Duiveneiland. Het eiland is bebouwd ter bescherming van de stad en is nu beschermd. Het Duiven of Vogeleiland is het boegbeeld van Kusadasi.

Kusadasi Pigeon IslandHet centrum van Kusadasi is de plaats om te winkelen, waar je kunt eten en kunt genieten van het kleurrijke nachtleven. Het is gemakkelijk ergens te komen want Kusadasi is niet zo groot. Er zijn dolmuses, een goedkope manier van transport, maar er zijn ook genoeg taxi's als u er een zoekt.

In het centrum zijn de Caravanserai, Kalaici, Grand en Orient Bazaar, bar street en nog veel meer centra, de moeite waard van het bezoeken.

Voor de echte shoppers onder ons is er alles te vinden in Kusadasi. U vindt er goederen als textiel, juwelen, leer enz.

Waarom Kusadasi?

Ontdek wat Kusadasi zo een ideale plaats maakt voor uw vakantiehuis in Turkije.


Huizen Kusadasi

Davutlar

Guzelcamli

Vastgoed Turkije