Hypotheek Turkije

Hypotheek Turkije

Hoe vraagt u een hypotheek aan in Turkije en is dit de beste optie? Tijden zijn veranderd en banken zijn veranderd met de tijd. Het is niet zo eenvoudig meer als voorheen om een hypotheek te krijgen zelfs niet voor een huis in Nederland. In Turkije is het nog lastiger en ook een stuk duurder.

De beste manier om geld te lenen voor een huis in Turkije

De belangrijkste vraag voor een hypotheek

Hebt u eigen vermogen in de vorm van een eigen huis in Nederland of financiele middelen? Bezit u dit namelijk niet dan kunt u direct stoppen omdat het niet mogelijk is zonder vermogen een huis in Turkije te kopen.

Bezit u een huis in Nederland?

Dit is verreweg de goedkoopste en eenvoudigste manier om geld te krijgen voor een huis in Turkije. Dat wil zeggen dat u wel ruimte op uw woning in Nederland dient te bezitten voor een extra hypotheek. Op deze manier maakt u geld vrij om een huis in Turkije te kopen. Overleg dit met uw bank in Nederland.

Persoonlijke lening in Nederland

Als u geen eigen huis bezit in Nederland kunt u toch bij de bank aankloppen voor een persoonlijke lening. De bedragen hiervan zijn minimaal dus eigen vermogen is hierbij van belang. De persoonlijke lening gebruikt u dus als aanvulling op uw eigen vermogen om een huis in Turkije te kopen.

Hypotheek bij een Turkse bank

De derde optie is uiteindelijk de hypotheek bij een Turkse bank. De Turkse banken bieden op hun website hypotheken aan voor maximaal 70% van de waarde van de woning. Feitelijk komt dit vaak neer op 50% van de waarde van de woning. Hierbij bent u dus minimaal 50% eigen vermogen nodig om een huis een hypotheek te krijgen bij een Turkse bank.

Turkse Banken waar u een Turkije hypotheek vindt: