Aankoopprocedure voor een tweede huis in Kusadasi

Aankoopprocedure voor een tweede huis in Kusadasi

Een tweede huis kopen in Kusadasi is wellicht niet zo ingewikkeld als u denkt. Hebt u uw droom huis gevonden dan kan de procedure van start gaan.

Wat heb ik nodig?

Wat hebt u nodig bij het kopen van een huis in Turkije.

  • enkele pasfoto's
  • uw paspoort
  • belastingnummer
  • (creditcard)

Wij helpen u bij het aanvragen van een belastingnummer in Turkije. Dit is enkel een administratieve handeling.

Wij hebben de creditcard vernoemt vooral voor de aankoop bij nieuwbouwwoningen. De bouwheer verlangt meestal een aanbetaling die met een creditcard vaak eenvoudig gedaan kan worden.

Het aankoopproces voor een tweede huis in Kusadasi

Hebt u besloten een villa of appartement in Kusadasi te kopen dan wordt het aankoopproces ingegaan. Er wordt een contract opgemaakt waarin alle voorwaarden voor het kopen van een tweede huis in Kusadasi beschreven staan. In het contract zal tevens een voorschot opgenomen zijn dat bij terugkeer in Nederland voldaan moet worden. Dit voorschot is over het algemeen 10% van de aankoopprijs. Is het contract getekend dan dient u alleen nog een kopie van uw paspoort en 2 pasfoto's achter te laten. Is alles geregeld en is er nog tijd over dan kunt u genieten van uw vakantie in Turkije en het land eens beter te bekijken. Door de aankoop van uw droomhuis in Kusadasi zult u met een plezierig gevoel naar huis vliegen.

De overdracht

Met de achtergelaten documenten gaan wij verder aan de slag. Bij verschillende Turkse autoriteiten wordt een aanstaande titeloverdracht gemeld. Zijn er geen bezwaren dan kan de koop formeel afgewikkeld worden. Hiervoor keert u terug naar Turkije voor het uitwisselen van de handtekeningen. Tot slot wordt het huis op uw naam gezet. Binnen 3 maanden is de overdracht doorgaans geregeld en bent u eigenaar van een huis in Kusadasi, één van de prachtige Turkse gebieden.

Kosten huis kopen in Turkije

Aan de koop van een woning in Turkije zijn kosten verbonden. Meestal zijn deze kosten voor de verkoper maar soms worden deze ook in de onderhandeling gebruikt voor het vakantiehuis.

  •  overdrachtsbelasting in Turkije is 4%
  • overige administratieve kosten 1%
  • makelaarskosten 3%

Aftersale service

Als eigenaar van een prachtig huis in Kusadasi wordt u door Kusadasi Living ondersteund bij het aanvragen van gas, water en licht. Ook voor bank- en verzekeringszaken kunt u op onze adviezen rekenen. Wilt u eventueel uw huis in Kusadasi verhuren dan kunnen wij u hierbij assisteren. Van voor tot na de koop blijven wij u begeleiden bij het regelen van voorzieningen en helpen wij u graag bij vragen.

Hierover leest u meer op onze pagina: Nederlandse Kusadasi makelaar

Algemeen vragen

Rechtmatigheid objecten
Alle objecten in het portfolio van Kusadasi Living zijn vooraf gecontroleerd op rechtmatigheid. Dit houdt in dat u te maken heeft met een rechtmatige eigenaar en het huis vrij is van schulden.

Inschrijven bij het kadaster
Enkele zaken zijn hierbij van belang. Het voornaamste is dat uw naam en foto op de Tapu verschijnt. Een Tapu is een document van eigendom. Op de Tapu verschijnt ook een bedrag. Dit bedrag is lager dan de verkoopprijs, u moet het zien als de WOZ waarde in Nederland, die waarde verschilt ook van de verkoopprijs.

Er moet overdrachtsbelasting betaald worden. De overdrachtsbelasting is 4% van de prijs die op de Tapu vermeld staat. Deze word doorgaans door de koper en de verkoper samen betaald. Als laatste moet er een verzekering voor aardbevingen afgesloten worden. Deze zogenaamde Dask verzekering is verplicht.

Belasting Turkije
Voor het kopen van een huis in Turkije bent u overdrachtsbelasting verschuldigd. Deze belasting is 4% van de prijs die op de Tapu vermeld staat. Deze overdrachtsbelasting moet door de koper en verkoper samen betaald worden. Jaarlijks moet er een inkomensbelasting afgedragen worden over uw villa in Turkije. Deze belasting varieërt per provincie en is 0,1% of 0,2% van de prijs die op de Tapu vermeld staat. Wordt uw object binnen vier jaar verkocht dan wordt er inkomstenbelasting geheven over de winst die u maakt op de woning.

Makelaarskosten
De kosten van een makelaar voor de aankoop van een huis in Turkije zijn 3% van de aankoopsprijs van het huis in Kusadasi.

Huizen Kusadasi Living


Vastgoed Turkije